Despre Tuscan Islands

Pentru explorarea magnificei coaste de vest a Italiei și a lumii cunoscute pentru frumusețea insulei Corsica, am ales o locație excelentă pe continent, în Punta Ala. Plecând din Punta Ala puteți vizita insula Elba și insulele toscane.
Insula Elba este cea mai mare, cea mai bogată și cea mai frumoasă insulă din Arhipelagul Toscano. Coasta sa este mult indentată și există numeroase porturi și ancoraje atractive. Pârtiile sunt terasate extensiv, iar insula este întotdeauna verde chiar și la mijlocul verii. Este un loc verde și colorat care l-a fermecat pe exilatul Napoleon.
Puteți naviga spre coasta de vest a Italiei continentale și către arhipelagul toscan format din Gorgona, Capraia, Montecristo, Giglio și Giannutri. Este un teren de croazieră popular pentru iahturi, cu toate acestea s-ar putea să ajungeți să stați mai mult decât v-ați planificat, sedus de farmecul acestor insule. De asemenea, puteți explora coasta Liguriei, Corsica și Sardinia.

Detalii

Distanta totala 146 mile marine aproximativ
Plecare Punta Ala
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Puntone – Porto Ferraio (Elba) (20 nm)
A 3-a zi: Porto Ferraio – Capraia (26 nm)
A 4-a zi: Capraia – Macinaggio (Corsica) (20 nm)
A 5-a zi: Macinaggio – Bastia (Corsica) (20 nm)
A 6-a zi: Bastia – Marina di Campo (35 nm)
A 7-a zi: Marina di Campo – Punta Ala (25 nm)
A 8-a zi: Debarcare

În timpul verii, vântul predominant este Meltemi care suflă din nord-vest, are aceleași caracteristici ca în Ciclade. În timpul primăverii și toamnei vântul suflă de obicei din sud-est la aproximativ forța 2-4.