Despre Sporades

Pentru a explora această mare parte a nordului Greciei, am stabilit o bază personalizată pentru nevoile dumneavoastră. De la baza noastră din Skiathos turistic, așa-numitul „mic Mykonos”, vă puteți începe vacanța bucurându-vă de golfurile neatinse și de porturile mici din Golful Volos, navigând spre frumoasele insule verzi ale Sporadelor, cum ar fi Skopelos, Alonissos, Skantzoura și Pelagos.
Ancoraje adăpostite și neatinse, plaje cu nisip alb, vă vor oferi plăcerile unei vacanțe de neuitat. La o distanță de 80 de mile puteți naviga până în peninsula Chalkidiki. Peninsula Chalkidiki ajunge până în nordul Mării Egee, cu trei peninsule mai mici Kassandra, Sithonia și Muntele Athos.
Pe Sithonia verde vă veți bucura de liniștea și liniștea porturilor mici și a ancorajelor frumoase. La Porto Carras, veți ajunge la un port de agrement extrem de modern, care vă oferă o relaxare superbă pe mal. Puteți încânta priveliștile spectaculoase ale mănăstirilor medievale ale Muntelui Athos, care au fost separate de lumea modernă.
Aceste comunități sfinte nu au drumuri, electricitate sau telefoane, femeile încă nu au voie să intre în mănăstiri sau chiar în zonă. Relaxați-vă prin navigare, pescuit și înot în apele albastre ale Mării Egee.

Detalii

Distanță totală 200 mile marine aproximativ
Plecare Skiathos
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Skiathos – Orei (Evia) (25 nm)
A 3-a zi: Orei-Trikeri (Peninsula Pellion) (15 nm)
A 4-a zi: Trikeri – Koukounaries (Skiathos) (12 nm)
A 5-a zi: Koukounaries – Panormos (Skopelos) (15 nm)
A 6-a zi: Panormos
A 7-a zi: Panormos – Steni Valla (Alonissos) (20 nm)
A 8-a zi: Steni Valla – Planită (Pelagos) (18 nm)
A 9-a zi: Planita – Linaria (Skyros) (35 nm)
A 10-a zi: (Skyros) Linaria
A 11-a zi: Linaria – Skopelos (35 nm)
A 12-a zi: Skopelos – Glossa (Skopelos) (12 nm)
A 13-a zi: Glossa – Skiathos (10 nm)
A 14-a zi: Skiathos – N.Tsougria – Skiathos (5 nm)
A 15-a zi: Debarcare

În timpul verii, vântul predominant este Meltemi care suflă din nord-vest, are aceleași caracteristici ca în Ciclade. În timpul primăverii și toamnei vântul suflă de obicei din sud-est la aproximativ forța 2-4.