Despre Saronic Gulf

De la baza noastră din Atena, portul de agrement Kalamaki, puteți urma două rute principale de navigație: ruta Saronic și ruta Cicladelor.
Insulele Saronice din Egina, Poros, Angistri, Hidra, Dokos, Spetses și coasta peloponeziană oferă o navigație lină, protejată de vânturile puternice.
Traseul Saronic este foarte recomandat pentru navigația ușoară, mai ales în iulie și august pentru a evita vânturile puternice care suflă în Ciclade, de asemenea, pentru o pauză mai scurtă de mai puțin de două săptămâni. De-a lungul acestui traseu veți găsi multe orașe cosmopolite, temple antice, castele bizantine, mici porturi de pescuit și ancoraje neatinse.
Nu trebuie să pierdeți o vizită la Poros, Hydra, Spetses, de asemenea Yerakas, Leonidion, Monemvasia (denumită Gibraltarul grecesc), Elaphonissos și Kithira vă vor surprinde, de asemenea, pentru frumusețea lor naturală, plajele cu nisip, porturile mici neatinse și prietenoase și ancoraje pașnice.

Detalii

Distanța totală de 175 mile marine aproximativ
Plecare Atena
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Atena – Egina (25 nm)
A 3-a zi: Aegina – Angistri – Poros (30 nm)
A 4-a zi: Poros – Hydra (20 nm)
A 5-a zi: Hydra – Dokos – Spetses (25 nm)
A 6-a zi: Spetses -Tselevinia – Poros (40 nm)
A 7-a zi: Poros – Perdika (Egina) – Atena (35 nm)
A 8-a zi: Debarcare

Meltemi (vânturile din nord, de obicei puternice, în special în iulie și august) nu suflă la fel de regulat ca în Ciclade sau în Dodecaneză. este în mod normal mai puțin în jurul peninsulei Methana și Poros.
Dacă Meltemi nu suflă, vântul este în general din sud, forța 2-3. În Golful Hidra și Golful Argolic, vântul provine în cea mai mare parte din sud-est, suflând o forță de 3-5 morți noaptea.
Pe coasta estică a Peloponezului, vântul poate fi un Meltemi slab din nord-est sau un sud, de obicei din sud-est. În timpul primăverii și toamnei, vânturile sunt în mod normal mai slabe și dinspre sud pe întreaga zonă.