Despre Malta

Birgu este cel mai important oraș maritim al Maltei, care a fost centrul activității navale de pe insulă de peste 1000 de ani. În Evul Mediu, portul oferea servicii precum docuri uscate, facilități de depozitare și, mai presus de toate, un refugiu sigur unde comercianții din orașele maritime Genova și Spania apelau la comerț și la aprovizionare. Toate acestea s-au întâmplat sub protecția castelului care a fost construit pe capul promontoriului Birgu.
Astăzi, se pot vizita și experimenta multe dintre site-urile asociate cu diverse evenimente istorice petrecute în jurul Birgu. De exemplu, portul modern de iahturi se află chiar lângă malul apei din Birgu, care este alcătuit din clădiri extraordinare asociate escadrilei navale a Cavalerilor Sf. Ioan. Fortul St Angelo stă în continuare mândru la intrarea în Dockyard Creek, martor la aproape o mie de ani de istorie și la numeroase bătălii. Vechea brutărie navală găzduiește astăzi Muzeul Maritim din Malta, unde se pot admira artefacte unice expuse, fiecare aruncând lumină asupra legăturilor dintre oameni și mare. Străzile înguste și întortocheate ale orașului cu ziduri sunt fermecătoare în sine și se pot da peste pietre arhitecturale, cum ar fi Palatul Inchizitorului.
După plecarea Marinei Regale, construcția recentă a portului de iahturi ultramodern a dat o nouă funcție maritimă acestui port istoric frumos. Iahturile din toată Marea Mediterană și nu numai fac apel acum la această destinație unică pentru a profita la maximum de pedigree-ul său maritim și de locația sa strategică în centrul Mării Mediterane.
Din această bază minunată vă puteți planifica propria navigație. Vizitați cele trei insule Gozo Comino și Cominotto cu plajele și peșterile lor curate.
Gozo este a doua cea mai mare insulă plină de caracter și farmec. Se poate folosi fie portul de agrement bun din portul Mgarr, fie ancorarea pe una dintre plaje.
Liniștit în comparație cu Malta, Gozo merită cu siguranță o vizită la țărm. Comino este excelent pentru înot în faimoasa lagună albastră, care oferă, de asemenea, un adăpost excelent împotriva tuturor vânturilor pentru ancorarea pe timp de noapte. De aici puteți naviga în jurul insulelor malteze întorcându-vă pentru o baie seara în apele curate ale lagunei. În Malta, golful mare Mellieha orientat spre NE asigură o ancorare excelentă, cu spațiu nelimitat (Golful Mellieha este sigur chiar și cu un vânt moderat de NE).
Ancorajele alternative sunt golful Gnejna numai de nesuportat în NV puternic și golful Fomm ir rieh orientat spre NV. Insulele malteze sunt pline de 5000 de ani de istorie și pre-istorie, astfel încât poate avea chiar sens să petreceți câteva ore pe malul mării vizitând câteva dintre siturile istorice.

Detalii

Distanța totală de 106 mile marine aproximativ
Plecare Grand Harbour Marina Birgu
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: G.H.Marina – Mgarr Gozo (15 nm)
A 3-a zi: Turul Gozo (25 nm)
A 4-a zi: Gozo – Comino (4 nm)
A 5-a zi: Laguna Albastră – Cominotto – Comino (10 nm)
A 6-a zi: Turul Maltei (40 nm)
A 7-a zi: Ziua la Laguna Albastră – G.H. Marina (12 nm)
A 8-a zi: Debarcare

Plecare Grand Harbour Marina Birgu
Distanța totală de 390 mile marine aproximativ
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: G.H. Marina – Comino (12 nm)
A 3-a zi: Turul Maltei – Comino Blue Lagoon (45 nm)
A 4-a zi: Comino – Gozo (Mgarr Harbour) (4 nm)

În timpul verii, vântul predominant este Meltemi care suflă din nord-vest, are aceleași caracteristici ca în Ciclade. În timpul primăverii și toamnei vântul suflă de obicei din sud-est la aproximativ forța 2-4.