Despre Istrian Coast

Litoralul adriatic, cu mările sale limpezi, clima blândă de vară, satele pitorești și orașele istorice, este o zonă de croazieră magnifică, care dezvăluie Croația ca zona nr.
Linia de coastă lungă de 5000 km este adăpostită de lanțuri ale celor 700 de insule, printre care există numeroase ancoraje și adăpostește fapte Croației pentru fiecare stil de viață al navigatorilor. Puteți găsi locuri de acostare solitare și romantice, precum și microcosmosuri moderne, în porturile și porturile de agrement moderne și bine echipate ale țării. Natura generoasă a împodobit această țară bogată și eterogenă cu golfuri ascunse, plaje, stânci, carst, livezi de smarald, strâmturi marine și vaste mări mari.
Este o experiență minunată pentru toată lumea de a cascada litoralul Mării Adriatice, prin urmare, vă propunem să începeți călătoria de vacanță fie din Pula, care este situată pe coasta Istriei, fie din Biograd sau din Trogir, orașe situate în mijlocul Coasta dalmată. Bazele noastre din Pula, Zadar, Biograd și Trogir sunt în măsură să vă ofere toate facilitățile pentru a experimenta apele magnifice ale Croației. Iahturile noastre din Pula, se leagă la marina Veruda chiar în inima orașului Pula, cu vedere spre amfiteatrul roman bine conservat.
O vizită la Pula trebuie să fie unul dintre punctele culminante ale unei croaziere de-a lungul coastei istriene. Pula este deschis pe tot parcursul anului ca port de intrare. Marina are apă și electricitate furnizate tuturor pontoanelor, toaletelor, dușurilor, restaurantului și parcării.
Zadar este un oraș aglomerat și un port cu o serie de muzee interesante și clădiri vechi. Există facilități excelente pentru iahturi la portul de agrement, care este situat în noul port.
Începând de la Zadar, puteți vizita insulele Kornati. Acestea sunt un grup de insule, insule, stânci, recife și grâu, care se află la mai puțin de 11 mile de coasta continentală, dar se desfășoară paralel cu pământul principal. Insulele și insulele Kornati sunt peste sute, dar numărul exact este discutabil. Acestea sunt în mare parte stâncoase, formate din calcar de coajă care nu prezintă fluxuri de suprafață, ci doar o acoperire subțire de iarbă. În zilele noastre, nu există așezări permanente pe insule doar câteva case, care sunt ocupate sezonier de pescari și fermieri. Insulele Kornati sunt acum desemnate ca Parc Național și se construiesc mai multe porturi de agrement.

Detalii

Distanță totală 151 mile marine aproximativ
Plecare Pula
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Pula – Mali Losinj (34 nm)
A 3-a zi: Mali Losinj – Ist (26 nm)
A 4-a zi: Ist – Rab (30 nm)
A 5-a zi: Rab – Osor (22 nm)
A 6-a zi: Osor – Krnica (21 nm)
A 7-a zi: Krnica – Pula (18 nm)
A 8-a zi: Debarcare

Plecare Zadar
Distanță totală 150 mile marine aproximativ
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Golful Zadar – Telascica (32 nm)
A 3-a zi: Golful Telascica (Dugi Otok) – Zirje (28 nm)
A 4-a zi: Zirje – Skradin (19 nm)
A 5-a zi: Skradin – Betina (28 nm)
A 6-a zi: Betina – Iz Veli (25 nm)
A 7-a zi: Iz Veli – Zadar (18 nm)
A 8-a zi: Debarcare

În timpul verii, vântul predominant este Meltemi care suflă din nord-vest, are aceleași caracteristici ca în Ciclade. În timpul primăverii și toamnei vântul suflă de obicei din sud-est la aproximativ forța 2-4.