Despre Ionian Islands

Insulele Ionice sunt un grup de 7 insule principale, dintre care cea mai mare este mai cosmopolită, Corfu. În lunga și aventuroasa lor istorie, lonienii au fost ocupați de italieni, francezi și englezi.
Amestecul de civilizații și culturi diferite este sudat armonios într-o singură bucată care este, fără îndoială, greacă, cu o față pictată într-un mod unic împotriva oricărei alte zone din Grecia. Frumusețea verde a insulelor este în contrast direct cu munții înalți ai Albaniei și continentul Greciei.
Flota noastră în lonians este situată în Corfu (Marina Gouvia), de unde puteți începe explorarea lonienilor sudici, până la pitorescul Paxos, Antipaxos, Mongonisi, Mourtos, Sivota, Parga și Preveza pe continent, Lefkas cu numeroasele sale porturi și golfuri, Ithaki, Cefalonia și Zante. Alternativ, vă puteți alege plecarea de la a doua noastră bază din Lonians, în Lefkas.
Apele protejate, o multitudine de mici ancoraje sigure, accesibile doar cu iahtul, toate asigură o varietate de experiențe de navigație pe îndelete, toate se combină pentru a crea o vacanță relaxantă nesfârșită.

Detalii

Distanță totală de 250 de mile marine aproximativ
Plecare Corfu Marina Gouvia
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Corfu – Sivota – Mourtos (24 nm)
A 3-a zi: Mourtos – Ag. loannis – Parga (20 nm)
A 4-a zi: Parga – Mytikas – Preveza (26 nm)
A 5-a zi: Preveza – Scorpioni – Nidri (19 nm)
A 6-a zi: Nidri – Meganisi – Spartochori (9 nm)
A 7-a zi: Spartochori – Ithaki – Fiskardo (Cefalonia) (19 nm)
A 8-a zi: Fiskardo – Skinos – Vathi (Ithaki) (20 nm)
A 9-a zi: Vathi – Porto Leone – Calamos (20 nm)
A 10-a zi: Calamos – Ag. Nikolas – Lefkas (20 nm)
A 11-a zi: Lefkas – Gaios (33 nm)
A 12-a zi: Gaios – runda Paxos – Lakka (12 nm)
A 13-a zi: Lakka
A 14-a zi: Lakka – Corfu (32 nm)
A 15-a zi: Debarcare

Vara, începând din mai până până la sfârșitul lunii septembrie, vântul normal este din nord-vest. Sosește în jurul prânzului, suflă cu o forță 2-5 și dispare în timpul apusului.
Dimineața se observă, de asemenea, că un vânt ușor de Paște poate sufla la o forță de 1-2. În perioada iulie-august, vânturile din nord-vest pot sufla cu ceva mai multă forță decât de obicei.
Condițiile meteo din zonă sunt extrem de favorabile pentru navigarea relaxantă fără probleme, este foarte recomandat pentru navigația în familie în iulie și august, când vânturile din alte regiuni suflă mai puternic.