Despre French Riviera

Mediterana franceză este o regiune privilegiată. Dulceața climatului, frumusețea peisajului, varietatea opririlor, sunt asociate cu condiții de navigație perfecte.
Vântul este abia foarte puternic în timpul sezonului, marea este în general liniștită, mareele și curenții sunt în mare parte neglijabili, malurile și practic fără pericol, adăposturile sunt numeroase, iar vizibilitatea este excepțională. Baza noastră din Bormes este situată în centrul celor mai frumoase destinații de croazieră.
Dacă aveți doar o săptămână, descoperiți Côte Varoise și Iles d’Or. La mai puțin de 25 de mile depărtare, insulele Le Levant, Port Cros și Porquerolles oferă farmecul lor, împreună cu acostările Cabasson și Léoube, sub portul Cap Bénat, și golful Cavalaire și Cap Lardier. La o distanță de 30 de mile, St-Tropez, St-Raphaël și Agay vă așteaptă. Cannes și Insulele Lérins sunt la doar 16 km mai la est. În vest, Cassis și Calanques din Port-Miou, Morgiou și Sormiou sunt la mai puțin de 80 de mile distanță.
Dacă aveți două sau mai multe săptămâni, plecați spre Corsica, Sardegna sau insulele Baleare. De la Bormes, cel mai apropiat port corsic este Calvi (110 mile). Înainte de a ajunge la Bonifacio, la 90 de mile de Calvi, aveți o gamă largă de acostări de-a lungul coastei stâncoase de vest. În sud-vest, la 220 de mile, găsiți Minorca și Baleare. Puteți ajunge la ele printr-o traversare directă, sau cu opriri pe Côte Vermeille franceză sau pe Costa Brava spaniolă.

Detalii

Distanță totală 144 mile marine aproximativ
Plecare Bormes Les Mimosas
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Bormes – St.Tropez (26 nm)
A 3-a zi: St.Tropez – Antibes / via Iles de Lerins (39 nm)
A 4-a zi: Antibes – Rades d’Agay / St. Raphaël (16 nm)
A 5-a zi: Agay – Iles de Porquerolles (46 nm)
A 6-a zi: Porquerolles – Iles de Port Cros (10 nm)
A 7-a zi: Port Cros – Bormes (7 nm)
A 8-a zi: Debarcare

În timpul verii, vântul predominant este Meltemi care suflă din nord-vest, are aceleași caracteristici ca în Ciclade. În timpul primăverii și toamnei vântul suflă de obicei din sud-est la aproximativ forța 2-4.