Despre Dalmatian Coast

Plecând de la Biograd sau de la Zadar puteți vizita insulele Kornati. Acestea sunt un grup de insule, insule, stânci, recife și grâu, care se află la mai puțin de 11 mile de coasta continentală, dar se desfășoară paralel cu pământul principal. Insulele și insulele Kornati sunt peste sute, dar numărul exact este discutabil. Acestea sunt în mare parte stâncoase, formate din calcar de coajă care nu prezintă fluxuri de suprafață, ci doar o acoperire subțire de iarbă. În zilele noastre, nu există așezări permanente pe insule doar câteva case, care sunt ocupate sezonier de pescari și fermieri. Insulele Kornati sunt acum desemnate ca Parc Național și se construiesc mai multe porturi de agrement.
Biograd este centrul rivierei format din Petar na Moru (Petru pe mare), Turanj, Sv. Filip i Jakov (Sf. Filip și Iacob), Biograd, Pakostane și Drage, precum și din mai multe locuri de pe insula Pasman: Tkon, Kraj, Pasman, Barotul, Mrljane, Nevidjane, Dobropoljana, Banj și Zdrelac și Vrgada pe insula cu același nume. Datorită poziției sale în cea mai indentată parte a coastei adriatice croate, zona oferă oportunități excelente pentru turism nautic și plimbări cu barca ca una dintre puținele părți ale Mediteranei. În imediata apropiere se află trei parcuri naționale: Paklenica, Arhipelagul Kornati și Krka, precum și Parcul Natural Telascica și Parcul Natural Lacul Vransko.
În afară de moștenirea culturală și istorică, Biograd se caracterizează și prin plaje frumoase, golfuri pitorești și diverse facilități de cazare. Orașul are o serie de restaurante care oferă specialități din bucătăria locală și internațională. Pitorescul Canal Pasman, cu o serie de insule mici, protejează Biograd și riviera sa de vânturile puternice de la mare, ceea ce reprezintă un avantaj pentru înotători și navigatori.
Datorită poziției sale centrale pe coasta de est a mării Adriatice, districtul Split și Dalmația are întotdeauna un rol extraordinar, cultural și istoric. Această întreagă zonă rotunjită constă dintr-un hinterland larg și o centură de coastă cu un arhipelag cu multe insule.
Orașul Split nu este doar construit în interiorul și în jurul palatului roman fortificat – o mare parte din palat se află și astăzi -, dar are și multe clădiri frumoase, biserici și muzee care merită vizitate.
Baza noastră din Dalmația de Sud este situată în Trogir, la 15 km de aeroportul din Trogir.

Detalii

Distanță totală 108 mile marine aproximativ
Plecare Trogir
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Trogir – Milna (insula Brac) (17 nm)
A 3-a zi: Milna – Vis (insula Vis) (20 nm)
A 4-a zi: Vis – Bisevo – Komiza (insula Vis) (18 nm)
A 5-a zi: Komiza – Hvar (insula Hvar) (23 nm)
A 6-a zi: Hvar – Split (22 nm)
A 7-a zi: Split – Trogir (8 nm)
A 8-a zi: Debarcare

În timpul verii, vântul predominant este Meltemi care suflă din nord-vest, are aceleași caracteristici ca în Ciclade. În timpul primăverii și toamnei vântul suflă de obicei din sud-est la aproximativ forța 2-4.