Despre Cyclades

Acesta este grupul central de insule din Marea Egee, așa-numitele pentru că înconjoară stâncoasa Delos (ciclul înseamnă inel în greacă), vechiul centru comercial, politic și religios al lumii.
Acest grup de insule este format din 21 de insule mai mari și 20 de insule mai mici, toate acestea fiind o încântare; fiecare are propriul său caracter și farmec special. Cicladele sunt considerate de cei mai mulți ca fiind partea tipică a Greciei, cu fermecătoarele case spălate de alb și morile de vânt, frumoasele sale plaje însorite, ruinele antice, micile taverne cu mâncare bună și vin se găsesc peste tot.
Vă puteți bucura de viața de noapte plină de viață din Mykonos, inima turistică a Greciei, aroma cosmopolită a Paros, Naxos și Los, frumusețea naturală și stilul arhitectural din Santorini și, bineînțeles, Tinos, centrul credinței ortodoxe. Spre deosebire de aceste insule, vă veți bucura de plăcerile mai simple, dar nu mai puțin importante, ale celorlalte insule, cum ar fi Kea, Sikinos, Kithnos, Serifos, Sifnos, Milos, Amorgos și Andros etc.
Nu ratați șansa de a naviga până la insulele mici, cum ar fi Dhonoussa, Skhinoussa, Iraklia și Koufonisia, unde puteți explora cătune mici neatinse, porturi mici și ancoraje complet protejate, locuri atractive care sunt o încântare de vizitat, pe care nu vi le-ați putea imagina că încă mai există!

Detalii

Distanța totală 355 mile marine aproximativ
Plecare Atena
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: Atena – Sounio – Kea (Vourkari) (40 nm)
A 3-a zi: Kea – Loutra (Kithnos) (20 nm)
A 4-a zi: Loutra – Siros – Mykonos (40 nm)
A 5-a zi: Mykonos – Delos – Paros (25 nm)
A 6-a zi: Paros – los (25 nm)
A 7-a zi: los – Sikinos -Thira (20 nm)
A 8-a zi: Thira – Folegandros (30 nm)
A 9-a zi: Folegandros – Kimolos – Sifnos (20 nm)
A 10-a zi: Sifnos – Serifos (20 nm)
A 11-a zi: Serifos – Merichas (Kithnos) (15 nm)
A 12-a zi: Merichas – Poros (45 nm)
A 13-a zi: Poros – Egina (30 nm)
A 14-a zi: Aegina – Atena (25 nm)
A 15-a zi: Debarcare

Vântul predominant în vară este Meltemi care suflă din nord; începe să sufle în iunie, suflă cel mai puternic în iulie / august și dispare de la mijlocul lunii septembrie.
În lunile iulie și august vântul bate la forța 5-6 și poate ajunge la forța 7-8. Poate sufla timp de 1-3 zile sau uneori sufla I săptămâna continuu. În celelalte luni puterea vântului este mai mică, în jurul forței 3-4.
În nordul Cicladelor suflă din nord-est, în mijlocul cicladelor din nord, în sudul Cicladelor suflă din nord-vest.
În insulele din sud-vest este mai puțin puternic. În timpul primăverii și toamnei, este posibil să vă confruntați cu vânturi care vin din sud. În general, condițiile de navigație sunt mult mai solicitante decât în alte zone ale Greciei, prin urmare, vă sfătuim să parcurgeți ruta Cicladelor pentru o vacanță de cel puțin două săptămâni.