Despre Aeolian & Egadi Islands

Istoria Siciliei este bogată și variată Constă în mare parte din valuri succesive de invadatori (grecii care au fondat Siracuza în 734 î.Hr., fenicienii, cartaginezii, romanii, arabii, normanzii și spaniolii) care ocupă insula și părăsesc cultura influențe care s-au amestecat în moduri adesea fascinante, cum ar fi arhitectura unică arabo-normandă din Evul Mediu.
Sicilia este bine cunoscută pentru frumusețea sa naturală unică, vulcanul Etnei și coastele, insulele și insulele sale foarte impunătoare. Sant’Agata di Militello este un oraș plăcut situat în provincia Messina, între dealuri și mare, în mijlocul dintre Palermo și Messina, exact în fața insulelor Eoliene. Este ușor accesibil atât de la aeroporturile internaționale din Palermo (160 km), cât și din Catania (200 km), de care este legată direct printr-o autostradă foarte nouă și un sistem feroviar continuu, este punctul ideal pentru a pleca pentru o călătorie cu barca la Insulele Eoliene, dar vă oferă, de asemenea, multe altele itinerarii diferite și interesante pentru navele dvs. săptămânale.
Alicudi, Filicudi, Lipari, Panarea, Salina, Stromboli, Vulcano vor fi în fața ta, la doar 25 de mile marine: în aproximativ trei ore de navigație vei avea la dispoziție un întreg arhipelag de șapte insule care va fi înconjurat.
De îndată ce vă veți ridica vela principală în sus și v-ați deschis genova, veți putea vedea stâncile roșii și negre cu smochinele verzi indiene ale lui Alicudi, tufișurile măturilor și așa-numita „Peșteră a bouului marin”. din Filicudi, fumurile tipice de sulf din Vulcano, promontoriile sălbatice din Salina și plajele albe din Lipari; navigând puțin mai mult, atunci, veți vedea așa-numitele „Faraglioni” și tipicele case joase din Panarea și spectacolul infernal al pârtiilor din Stromboli care se remarcă în fața voastră.
Dimpotrivă, dacă veți decide să navigați de-a lungul coastei, mergând pe partea de est, puteți pătrunde în numeroasele golfuri de o frumusețe incomparabilă pe care le găsiți între Capo d’Orlando și Messina, având o privire de la mare la impunător Sanctuarul Madonei din Tindari și puteți acosta în porturile apropiate din Capo d’Orlando, Porto Rosa, Milazzo sau Messina, sau puteți continua mai departe de strâmtoarea Messina pentru a vizita minunata Taormina sau pentru a organiza o excursie de neuitat pe Etna, cel mai înalt vulcan din Europa, dar puteți decide, de asemenea, să vă direcționați barca direct spre coastele tireneene din Calabria de Sud. Mergând pe partea de vest, în cel mult trei ore puteți ajunge la portul pitoresc Cefalù sau puteți continua în direcția Palermo, capitala Siciliei.
A doua noastră bază din Sicilia se află în Marsala, un oraș pitoresc, fondat de cartaginezi, dar a luat numele de la arabi (Marsal-Allah, portul lui Dumnezeu), bine cunoscut din vinul popular.
Marsala este un loc plăcut relaxat de unde puteți naviga spre nord-vest pentru a vizita într-o rază de 25 de mile Insulele Egadi, care sunt trei insule principale, Favignana, Marettimo și Levanzo, sau pentru a vizita sudul pentru a vizita Pantelleria, o insulă de origine vulcanică și insula stâncoasă stâncoasă Lampedusa, care a devenit recent populară pentru bunul pescuit subacvatic din jurul coastei.
Marsala este, de asemenea, ideal ca punct de plecare spre Malta (120 mile) și, bineînțeles, spre Tunisia.

Detalii

Distanță totală de 137 mile marine aproximativ
Plecare S. Agata Militello
Prima zi: îmbarcare
A doua zi: S. Agata Militello – Vulcano (26 nm)
A 3-a zi: Vulcano – Panarea – Stromboli (27 nm)
A 4-a zi: Stromboli – Filicudi (33 nm)
A 5-a zi: Filicudi – Salina (12 nm)
A 6-a zi: Salina – Lipari (10 nm)
A 7-a zi: Lipari – S. Agata Militello (29 nm)
A 8-a zi: Debarcare

Plecare Marsala
Distanță totală 163 mile marine aproximativ
Prima zi: îmbarcare – Marsala – Pantelleria (59m)
A doua zi: Pantelleria
A 3-a zi: Pantelleria
A 4-a zi: Pantelleria – Favignana (69 nm)

În timpul verii, vântul predominant este Meltemi care suflă din nord-vest, are aceleași caracteristici ca în Ciclade. În timpul primăverii și toamnei vântul suflă de obicei din sud-est la aproximativ forța 2-4.